Hyttyspuite

Irrotettava hyttyspuite. 

Hyönteisverkot


Hyttyspuite
 eli hyönteispuite on käytännöllinen apu kodin tuuletuksessa, sillä se pitää hyönteiset kodin ulkopuolella. Hyttyspuite on yleensä irrotettava, joten sen saa esimerkiksi talven ajaksi pois. 

Hyttysverkon puhdistaminen on tärkeää, sillä verkko voi vaurioitua lintujen nokkiessa verkkoon jääneitä hyönteisiä. Verkon voi imuroida varovasti ja tarvittaessa sen voi myös pestä haalealla vedellä ja miedolla yleispuhdistusaineella.

Hyttyspuite voidaan varustaa suodatinkankaalla, joka vähentää sisälle tulevan pölyn määrää.

Hyönteisverkon ja hyttyspuitteen korjaaminen 

Rikkoutuneen verkon voi vaihtaa itse, mutta verkon kiinnitystapa riippuu alkuperäisen hyönteispuitteen mallista. Verkko voidaan kiinnittää hyönteispuitteen profiiliin esimerkiksi tiivisteellä. Hyönteispuitteissa käytetään useimmiten lasikuitupohjaista muovilla pinnoitettua verkkoa, jota myydään rautakaupoissa. Kestävämpi, mutta kalliimpi ratkaisu on alumiiniverkko. 

Mikäli koko hyönteispuite on rikkoontunut, on vanhan puitteen tilalle valmistettava mittojen mukaan uusi. Koska modernit ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä, ei valmiiksi oikean kokoisia hyönteispuitteita useimmissa tapauksissa ole saatavilla. Ikkunavalmistajat voivat toimittaa tilauksesta uudet hyönteispuitteet alkuperäisten ikkunanpiirustusten mukaisina. 

Hyönteispuitetta hankittaessa on mittojen lisäksi tarkistettava kiinnitysmekanismin sopivuus. Puitteen kiinnitystapa riippuu ikkunan rakenteesta sekä ikkunan ulkopuitteen ja verhoilun välisestä tilasta.