Ikkunan pellitys

Ikkunapelti suojaa rakenteita ja eristeitä kosteudelta. Pellin on ulotuttava riittävän kauas seinän ulkopinnasta, jotta sadevesi ei valuisi seinää pitkin. 

Ikkunoiden pellitys

Ikkunapellin tehtävä on suojata rakenteita vedeltä ja kosteudelta. Vesipellin on oltava riittävän jyrkkä, jotta sadevesi pääsee valumaan pois. Kaltevuuden tulee olla vähintään 18 astetta, yleinen suositus on 30 astetta.

Pellin on hyvä ulottua riittävän kauas seinän ulkopinnasta, jotta valuva sadevesi ei kulje seinärakenteita myöten. Rapatussa seinässä pelti tulee muotoilla kaarevaksi, jotta pellin lämpöliike ei riko rappausta. Ajan oloon pellin kiinnitys löystyy. Kiinnitystä voidaan kiristää uusimalla naulat tai ruuvit.

Ikkunaremontin yhteydessä pellitykset uusitaan poikkeuksetta. Remontin yhteydessä voidaan korjata aiemmat rakennusvirheet kuten liian loivat pellitysten kaadot. 

Pientaloissa  pellitykset tehdään paikan päällä, uudisrakennuksissa peltiseppä usein tekee kerralla kaikki talon pellitykset. Kerrostaloihin pellit tilataan valmina työmaalle.