Muovikalvolla suojatut ikkunat

Tehdasvalmisteisest ikkunat on suojattu lyhytaikaista varastointia varten muovilla. Suojaus puretaan vasta juuri ennen asennusta. 

Uusien ikkunoiden varastointi

Työmaalla asennusta odottavat ikkunat on säilytettävä hyvin kosteudelta suojattuna ja irti maasta. Tehdasvalmisteiset ikkunat on toimitettaessa suojattu muovikalvolla lyhytaikaista varastointia varten. Toimituksen saavuttua on on syytä tarkastaa pakkausmuovien kunto ja paikata vauriot muovilla tai teipillä. Pitempiaikainen varastointi edellyttää kuivaa säilytysalustaa.

Rakenteilla olevassa talossa, etenkin kun kyseessä on harkko- ja kivitalot tai paikalla muuratut talot, on huolehdittava rakennusaikaisesta suojauksesta ja riittävästä tuuletuksesta. Pitkäaikainen kosteus sisätiloissa voi vaurioittaa ikkunoiden ja ovien maalipintoja, aiheuttaa puuosien vääntymistä ja turpoamista sekä helojen ruostumista. Ikkunat ja ovet kannattaakin asentaa vasta sitten, kun rakennusaikainen kosteus on riittävissä määrin kuivatettu. 

Turvallisin tapa on suojata pinnat työmaalla on käyttää pahvia ja muovia siten, että suojan ja pinnan väliin jää ilmarako eikä teippi kosketa suoraan suojattavaa pintaa. Monet teipit voivat pehmentää maalia, jos teippi jätetään pitkäksi aikaa kiinni. 

Kalkki- ja sementtiliuosten sekä metalli- ja hitsauskipinöiden osumista lasiin tulee välttää. Ne syövyttävät lasia ja voivat tehdä pysyviä vaurioita. Huolellinen  suojaus auttaa myös pitämään puu- ja metallipinnat puhtaina.