Asentaminen erilaisiin seinärakenteisiin

Hirsi

Hirsi on elävä rakennusmateriaali ja rakennettaessa on syytä varata reilusti painumavaraa myös ikkunoihin. Pyöröhirsiseinä painuu noin 2 senttiä yhtä seinämetriä kohti, lamellihirsiseinän painuma on puolet tästä. Esimerkiksi puolitoista metriä korkean ikkunan yläpuolelle on jätettävä kolme senttiä ylimääräistä painumisvaraa. 

Puu

Vanhoissa puurakenteissa purueristeet tulevat helposti alas remontoidessa. Eristeraon voi täyttää selluvillalla, jos purueristys on hävinnyt.  Rakenteita purkaessa on edettävä varoen, jotta seinien pinnat eivät vaurioidu.

Harkko- ja tiilirakenteet

Harkko- tai tiilirakenteisissa kivitaloissa ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa ikkunan kiinnitykseen. Rakenteessa voi olla valmiina apukarmi tai tiilirakenteisessa talossa puutiili, johon karmi voidaan kiinnittää. Mikäli näin ei ole, käytetään proppuja tai  muita materiaalille sopivia kiinnitystarvikkeita.

Siporex, kevytbetoni

Kevytbetoni on hauras materiaali ja purkuvaiheessa voi tulla isoja ja kalliita rappausvaurioita. Karmit on paloiteltava riittävän moneen osaan ja naulat katkottava, jotta vältytään vaurioilta.